Spread the love

Председателот на Партијата за целосна еманципација на Ромите Самка Ибраимовски денес одржа прес конференција во која се фокусираше на законските и правни прашања во контекст на Уставнио суд на Македонија. фокусира на законски и правни прашања во контекстот на дејствувањето на Уставниот суд на Македонија.
Ибраимовски изразува недоволство и загриженост околу одлуките на судот, како и влијанијата и притисоците што можеби влијаат врз неговите одлуки.
Исто така, тој се осврнува и за улогата на Уставниот суд како чувар на институциите на Македонија и на демократските вредности.
Ибраимовски изразува ставови и набљудувања за правниот систем и влијанијата врз него, како и за потенцијалните последици од одредени правни одлуки врз општеството.
Инаку за потсетување Ибраимовски вчера бил повикан во полициска станица на службен разговор по пријава дека им се заканувал на уставните судии поради нивното дозволување извршителите и понатаму да продолжат да наплакјат долгови.
Овие закани според МВР биле публицирани на социјалните мрежи односно на Фејзбук.

 

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading