O romano aktivisti o Jalčn Nedžipov taro Kočani avdive sine brutalno nasulimo ano socijalno networck Fejzbuk, tari rig jeke kupakoro tari khorahani jekhin andar i Strumica.

Akaja čipota sine inicirimi palo ko leskoro misafirluko ki emisia ano Romawevs, kote soo Nedžipov pravdo akhargja e Romen na sal andar i Strumica numa vi andar i sasti Makedonia , ma te teljarenpes teala ko bare zoria upreder lende baši piro deklariribe sar Rom, numa vi agjar savoren isile piro hako te deklarinepes sar ola ka mangen.

Amen kontaktiringejm e Nedžipov baši podetalnikane informacie baši o virtuelno atakia upreder leste. Ov sal palja o inf so si čače, so sine atakujmo diferetno nasuli fotografiendar, thaj diferetno vulgariymija upreder leste. Sar so vakerela o Nedžipov ov ko nijek čipota na vakergja diso so bi inicirinela sa asavke atakia, sal so apeliringja ma te teljaramen telako bare zoria.

Sar so vakerela o Nedžipov, ov mangela e Khorajen, mangela savoren, thaj niked na sine duđmasnko orientirimo palo ko vavera jekhina.

O Nedžipov si bukjarno ani Komuna Kočani, si ki profesia pravniko thaj si maškarbkjarno ko hayrikeribe buti baši bešlarina ki Komuna.

I Romani jekhin si ki godi so akava beršeskoro ginibe e dizutnengoro na ka nakhel bizo zoripe upreder e Roma ko okola Komune kote so i romani etnikani jkehin gejnela tikno numero.

Брутално исмејан и омаловажуван поради декларирање Ром

Ромскиот активист Јалчн Неџипов од Кочани денес бил брутално исмејан и омаловажуван на социјалната мрежа Фејзбук , од страна на една група од турската заедница од Струмица.

Поводот бил инцициран по неговото гостување на емисијата во живо она Romanews каде Неџипов јавно ги повика Ромите не само од Струмица туку и од цела Македонија, да во престојниот попис да истрајат од притискот на насилната асимилациа од дугите етнички заедници, но исто така секој кој како се чуствува така нека се и декларира.

Ние го контактиравме Неџипов, за подетални инфомации за виртуелните напади кон него.

Тој само потврди дека нападот со омаловажувачки фотографии, исмејувањето и употреба на вулгаризми од поединци бил инициран само поради тоа што тој апелираше да не се потклекне на притисоците од останатите мали етнички заедници. Како што вели Неџипов тој ги сака Турците, ги сака сите, и никогаш не бил непријателски настројен кон останатите етнички заедници, и дека овој напад врз него е без основа.

Инаку Неџипов е вработен во Општината Кочани како правник, и соработник за припреми на седници.

Ромската заедница е свесна дека овогодишниот попис на населението нема да помине без притисоци во оние Општини во Македонија каде што етничката заедница на Ромите е значително мала.

Total Views: 60 ,
Translate »