Spread the love

Живееме во сосема нов, непознат, неискусен свет и сме тотално неподготвени за моменталната ситуација и масонската влада која го создаде сиромавиот, краткорочен, од Бога даден живот што го живееме.
Секој е роден со задача која треба да се исполни додека не дојде време она што Тој го одредил да се заврши.
Трпение…збор кој останува во заборува и ниту еден не го употребува повеќе, никој не верува во тоа…
Ја изгубивме љубовта, среќата, достоинството, себе, семејството, пријателите, колегите, сопствените деца (најголемиот Божји подарок за нас), ја изгубивме нашата љубов, нашиот мир, нашето достоинство, нашите животи, а тоа е стрес, долг. , сиромаштија и беда , омраза, злоба, јелоба, итн.итн.
Дали вреди ова да се почувствува и живее, да се создаде и да се направи за краткотраен живот на овој свет???
Не опкружува самотијата, ико потсвест не ни пермисенва да го обелоденуваме тоа…
Не заобиколи немастијата, ико гордоста не ги дава мозност да го експресим тоа…
Не тонете со долгови и не ставајте во еден модерен свет на ропство, каде што животот ни е буквално поробен, и немојте да се навредувате со последните сили и возбуда, се правиме луди и се правиме дека светот и животот имаме и живееме е розово.
Се трудиме да изгледаме насмеано и добро облечено на површина, зошто некој не може да види како изгледаме, да каже нешто што не сакаме да го прифатиме, слушнеме, повредиме…
ДА, впрочем сè повеќе не наоѓаме и ја влошуваме ситуацијата во која наидуваме на каснувања, најмногу од ваквите проблеми, иако фрижидерот дома е оставен на претпазливост…
Не е смешно… многу зално, креветно, мизерно во овој свет на новините од една страна, демократијата, од другата пак војна и подметнување на усте посилна немастја и осиромашување на свет свет, на селиот народ.
Бидите сви, напуштат се…еден ден ќе биде многу доцна кога ќе се покаете и почувтсвувате колку бил безврден живот кој што сте го живееле/живееме…
Оставете ги вашите навики, дајте насмевка, дајте помош доколку сте во каква било ситуација, тоа не е само материјална помош, понекогаш само насмевка и убав разговор, само позитивната енергија многу придонесува за да ја почувствуваме помошта што ни е потребна во моментов. .
Да си ги отвориме срцата, да си простиме ако сме згрешиле во овој погрешен свет, да си помогнеме, да си го олесниме животот и ситуацијата во која се наоѓаме… животот гори кога најмалите и гледате тоа..
Да се ослободиме од предрасудите, да нè мразиме самите, да поседуваме љубов, да растеме во љубов и да се чувствуваме добро во себе,…створени сме од БОГ-АЛАХ…
Ајде да се потрудиме да се доближиме до словото Божјо, да се молиме и да го рашириме зборот да се тргнеме од Него, денес не остана ништо и не треба да се потпреш на никого додека не најдеш мир и спокојство, кој би дајте смиреност, хармонија и спас од проблемите во кои го тонираме сајтот… Да ја зајакнеме нашата верба во АЛАХ-БОГ, да ги отвориме нашите срца, да ги отвориме нашите срца и буквално да му земеме СЕ…
Да почнеме секој од самите себе,па да бидеме причина да го олесниме животот на нашите деца, најмили… на самите себе.
Никогаш не е доцна, но не го оставајте тоа за утрешниот ден… да поочнеме сега.

Рамадан Рустемов- Битола С.Македонија

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading