Category: Mozaik

Награда „Taјsa 2023„ Енергична прослава на ромската културна извонредност

Наградата Тајса, манифестација на основните принципи на ERIAC, стои како светилник за духот на ромската историја и културното наследство. Целта е да ги обликува и да ги сервира формите на…

Интервју Нури Селим „ Ти посакувам среќа„- книга посветена на мајка, жена ромка

Нури Селим по потекло од Р.С Македонија од општината Шуто Оризари, кој долго време живее и работи во Шведска. Пред неколку дена од печат излезе неговата книга Антологија која е…

Интервју: Бајрам Рамадан „ Romani IT Community и те како и е потребна на ромската заедница„

Интервју со Рамадан Бајрам дизајнер на производи, развивач на модерни и динамични веб-апликации кои обезбедуваат исклучителни кориснички искуства. неговата експертиза лежи во оптимизацијата на веб страни, и воедно оснивач на…

Apple Vision Pro: првиот просторен компјутер на Apple

Apple денеска го претстави Apple Vision Pro, револуционерен просторен компјутер кој беспрекорно ја спојува дигиталната содржина со физичкиот свет, истовремено дозволувајќи им на корисниците да останат присутни и поврзани со…

10 најдобри победнички фотографии од наградите „Се за фото“ за 2022 година

Еве ги 10-те најдобри победнички фотографии од наградите „Се за фото“ во 2022 година. од 30 наградени со задоволство ги објавува овогодинешните победници на All About Photo Awards 2022, признавајќи…

Translate »