Spread the love

На социјалните мрежи се појавија фотографии од семејната куќа на починатата ромска кралица на песната Есма Реџепова и Стево Теодисиевски, кои за жал се вистински  хорор фотографии од она што остана аманет од Реџепова, за оставштина на куќата  во сопственост на државата, а која таа би требало оваа куќа да ја претвори во куќа на  Музеј на хуманиатарноста.

Кралицата Есма Реџепова и нејзиниот сопруг  Теодисиевски немале  свои биолошки деца,  но за свои деца ги сметале  големиот број на деца  кои  привремено ги присвојувале и работеа на нивната социјализација и музичка едукација .

Од друга страна веќе со години се води спор со роднините на Реџепова за сопственост на ќуќата која Реџепова по своја воља ја остави на државата, а која е оспорена од страна на нејзините блиски роднини.

По толку години запуштање на куќата за кој никој не води грижа, многу вредни работи и слики се однесени или украдени од куќата и се однесени во непознат правец  без некој да сноси било каква одговорност, дури и клучевите на куќата не е познато кој ги поседува.

Така со време ова куќа денес повеќе лици на хорор куќа, и дувло за наркомани.

 

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading