Spread the love

Во ромската населба Бангладеш во Нови Сад  во раните утрински часови избувна силен пожар.

Пожарот зафатил голем дел од населбата, околу 1.500 метри квадратни, односно речено целата населба.

Пожрот брзо се прошири  поради тоа што објектитет се прилепени едни до други и како втора причина за таков силен пожар се наведува трошните кукји во кои живеат околу 100 ромски семејства.

По неколку часовна интеrвенција на пожарникарите, пожарот е ставен под контрола.

Во населбата Бангладеш сеуште може да се забележат против пожарни екипи.

Досега околу 100 граѓани се евакуирани со автобуси во прифатните центри во Футог и Нови Сад.

За среќа немало човечки жртви сем материјална штета.

 

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading