Spread the love

Финансиска подршка за  семејството на полицаецот кој е овбинет за убиство на Нахел, денес надминува 1.345.000 милион евра.
И покрај безброј протести ова платформа нема намера да ја затвори.
Подрѓката за полицаецот е од редовите на ехтремната француска десница кои преку платформата Летчи повикаа на финансиска помош за семејството на овбинетиот полицаец, и кој за рекордни 4 дена собра над милион евра.
Со обзир дека полицаецот се уште не е осуден францускиот закон не забранува наплата за финансиска помош.
Но од друга страна францускиот закон може да ја стопира наплатата доколку сењ емста за потик на кривично дело.
Во овој случај, повеќе правници оценија дека наплатата во корист на затворениот полицаец е во согласност со општи услови на користење. Главно затоа е прецизирано дека парите биле наменети за издржување на семејството на полицаецот, а не на самиот полицаец.
Според француските медиуми, се уште нема поднесено жалба од судот кој има законска обврска доколку смета дека ова финансирање ке потикнува друго кривично дело.
Од друга страна на семејството на убиениот Нахел собрани се стотици иљади евра.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading