Spread the love

Познатиот ромски невролог д-р Бранко Кајтази заедно со неговите два сина од кој едниот малолетен, бил нападнат со метални шипки.
Нападот се случи во близина на централните гробишта во Белград , откако двајца момчиња им се приоближиле и без никакво образложение започнале физички да ги нападнат при тоа користејки метални шипки.
Семејството на Кајтази се здобиле со тешки телесни повреди и биле пренесени во Ургетниот центар во Белград. Неврологот Кајтази се здоби со потрес на мозокот.
Причината за нападот, барем она неофицијалната верзија е инциндентот кој се случи по предходна расправија помеѓу помладиот брат на еден од напаѓачите и помладиот син на Кајтази.

фотографијата е превземена од ФБ профилот на Филип Хаскович

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading