Spread the love

Голем број на мигранти за кои сеуште немат сместување, се сместуват во делови од градот Ница , а голем број од нив сместување наоѓат во делот на реката Пајон.
Поради обилните дождови кои го зафатија Департманот Поморски Алпи, во саботата поморските спасувачки служби од Ница беа ангажирани за да се обидат да ги спасат мигрантите заглавени под мостот на авенијата Лиотеј, на устието на Пајон, во Ница
При ова акција беа спасени шеснаесет лица кои беа згрижени, осум од нив беа директно спасени од коритото на реката Шеснаесетте лица беа привремено згрижени во прифатен центар.
Информациите се преземени од Nice Mаtin

https://www.nicematin.com/faits-divers/seize-migrants-mis-a-l-abri-huit-sauves-dans-le-lit-du-paillon-902584?utm_content=photo&utm_term=Nice_Matin&utm_campaign=twitter&utm_source=nonli&utm_medium=Social%20media

 

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading