Spread the love

Кандидирањето на СДСМ за градоначалник на Шуто Оризари Ферхат Асан за мене не е изненадувачки, а, тоа сигурно ке го потврдт многу мои пријтели со кои преходниве неколку мецеси дискутирав оти СДСМ е на пат да направи катастрофален избор за кандидат од своите редови, кандидирајки лице кој ја нама доволно подршката на своите граѓани.

СДСМ спроведуваше анкети за кој граѓаните, као ке бират свој кандидат и навигирајки се спрема анкетите одлучија кој ке биде кандадат за место градоначалник на општината Шуто Оризари, и го кандидираа Асан Ферат. Толку се прозирни што ова нема да им е првпат, истото го направија за време на пред парламентарните избори кога во трката за кандидат за парламентарните избори помеѓу Фатма Османовска и Љатифа Шиковска била избрана Шиковска, и тоа пазете најповеќе гласови имала во Куманово, и тоа во родното место на Османовска.

СДСМ не престанува со фарбање на ромскиот електорат, не одлучуват граѓаните одлучува СДСМ , одлучуват кој е поблизок до нив, кој е на послужавники кој ке биде користен како манипулативен пион во рацете на аждајата наречена СДСМ.

Асан Ферат покажа колку работи за своите сограѓани, за време на првиот бран за време на санитарната криза наречена Ковид-19, јавно кажа дека ке подели бесплатни маски за да потоа истите тие маски преку социјалните мрежи ги продаваше .

Дали граѓаните од Шутка заслужуват лице кој е познат по давање на мито да ја води и одлучува иднината на граѓаните од општината. Во неколку наврати тој јасно кажа дека давал мито на одредени политичари за одредено место во ГТЦ.

Исто така се шпекулираше дека местото општински секретар на огранокот на СДСМ за Шуто Оризари било подмитено преку сегашната министерка за одбрана Шекеринска, актуеланата пратеничка Љатифа шиковска и министерката Царовска.

Нема тврди докази за ова мое тврдење, но сепак сомнежи постојат поради неговите стремежи, преку пари да ја постигне својата цел.

Ферат нема ниту пк ке има било каква визија сем лични комерсијални интерси , Ораторските способности му се на многу ниско ниво, а тоа го покажа во еден свој дуел на социјалните мрежи со председателот на општинскиот огранок на ВМРО- ДПМНЕ Ерџан Демир, кој буквално го закопа со вокабуларот кој овој млад Ром го има.

Но сигурен сум дека актуелниот градоначалник на општината Шуто Оризари ја очекуваше ваквата одлука на СДСМ.

Неофицијално дознавам дека блок на ромски партие меѓу кои се СРМ на Габриел Бајрам , партијата РОМ и ДПР Демократската партија на Ромите на Миљазим и ПЦЕР на самка Ибраимовски се договарат Курто Дудуш да биде нивен кандидат за градоначелник на општина Шуто Оризари.

Неофицијално по официјалното известување на СДСМ за кандидат на Шуто Оризари покрај овие партии интерес во овој блок на партии за подршка на Курто Дудуш најавуват и други парии кои се и коалициони партнери со СДСМ и опозициони ромски партии.

СДСМ направи невидена политичка грешка, СДСМ со вакви потези ке биде заборавена историја за Шуто Оризари.

Очигледно е дека на СДСМ и одговара да биде во Шуто Оризари опозиција како во предходниве години.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading