Spread the love

Prekal o romano portali  Roma pres, thaj javera media o lideri tari romani politikakiri partija PDPR o Aksel Ahmedovski  buvljarga demanti so leskiri so ov korkorutno ačola sar presidenti akale partijakoro sebepi so pobivlo mebrija bešena pali leste. Ko korot taro akava  leskoro demanti, ov dela bilačo lafi baši o medie kola so istemalkerena o partisko simbolija thaj fotografije taro manuša kola so si javna  politikakere ličnostija.

O Ahmedovski talo pi profesija pravniko, taj trebela te džanel so ov sar javno politikakoro ličnost, bilo koj šaj a pred se o medie šaj  istemalkerela leskere fotografije jali partisko simbolija, biyo te len upri peste save te konsekvence ali  sal ko limiti tari zloupotreba.

Ko poteluno kotor  liferinaja o demanti taro Ahmedovski kova so si lendo taro Roma pres

Искрено сочувствувам со нивниот револт,фрустрација и чувство на инфериорност кон мене и кон партијата,но искрено и жалам што не успеавме да им ги реализираме желбите за стабилизирање на нивните работни ангажмани но не дека неможевме и несакавме туку од многу едноставна и објективна причина-несоодветна персонална едукација-(несоодветно образование или ич образование).

Не сум знаел дека услов за решавање на работен статус на лица во зрели години биле купени дипломи за основно,средно или високо образование и дека тоа било позитивна дискриминација.
Обвинувањата се пренесени преку порталот Малеш Нет па од истиот превземени и пренесени преку други портали но на Ромски јазик и тоа нее спорно,но забелешката е околу професионалноста.

Во иднина ке молам за внимание,користењето на партиски симболи и слики и нивно пласирање во јавност од неовластени партиски лица не само од авторите на текстот е противправно дејанија без согласност на засегнатите страни и спротивно на статутарните одредби на партијата.
А истапувањето од Партијата на двајца без тројца неформализирани партиски лица не значи распад на истата која што е демократска со отворена врата за влез и излез а секако и за промени кога за тоа се створат услови.

За пријавувањето на независни листи треба да се има ум што тоа значи,не го вовлекувајте човекот во вашите црни сценарија.

За некој ден ке ви ги презентирам постигнатите резултати од формирањето на партијата.
Ајде автори да сте здрави и живи ,еве ви повторна инспирација за фб политика,не заборавајте што е вложено во вас, има некој што гледа се и знае се.”

 

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading