Spread the love

8/07/2020

Во организација на АЛЦ и префектурата на Приморските Алпи 06 на 6 јули 2020 година, ромската култура беше прославена, раскажана, објаснета и илустрирана преку официјални говори, музички изведби и кулинарски дегустации.

Целта била да се запознае ромската култура, традиција и историја  на не ромите.

 

Се гледаме следната година за ново издание!

Journée des Roms à Nice_EU Romapress

 

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading