Spread the love

Ибрахим Татлисес е роден на 1 јануари 1952 година во Шанлиурфа. Неговото вистинско презиме е Татли. Нејзиниот татко се вика Ахмет, а мајка и Лејла. Неговиот татко е трговец во Урфа. Ибрахим Татлисес беше едно од седумте деца на парот Ахмет и Лејла. Таткото на Татлисес е со арапско потекло, а нејзината мајка е со курдско потекло.
На концертот во Ербил во 2005 година, Татлисес ја поздрави публиката велејќи: „Татко ми е Турчин, мајка ми Курдка, јас сум турски син, ви носам поздрав од Турција“. Ибрахим Татлисес е познат како арабески уметник, но тој е и пејач, продуцент, актер, режисер и програмски водител, како и бизнисмен. Него го открил филмаџија од Адана додека пеел во градежништвото. Прво дошол во Адана, а потоа во Анкара, каде што играл во казина и павилјони.
Тој се прослави со песната „Кундура на нозе“ која ја отпеа на павилјонот Кинали во Анкара во 1974 година, а најпрво се појави на радиото во Анкара, а потоа на телевизија на новогодишната ноќ. е име кое се прослави во прехранбената индустрија, вклучувајќи ги Чигкофте и Лахмацун. Татлисес е познат во Турција, како и во Грција и на Блискиот Исток. Друг прекар на Ибрахим Татлисес е „Император“.
Додека Ибрахим Татлисес често спомнува дека имал тешко детство, тој го дава следниот забележителен пример: „Бев дете. За да заработам 20 центи повеќе, продавав вода во кината извикувајќи „Ајде, ледена вода“. Еден ден, еден човек кој седеше на фотелја одеднаш стана. Ми удри 4 шамари велејќи: „Ќути магаре, ќе те слушаме? И тие шамари што ги изедов ме доведоа до тука.

Ибрахим Татлисес, покрај славата и парите што ги заработи, стекна и многу непријатели. Поради оваа причина, на 14 март 2011 година бил нападнат од вооружена банда
Тој има вкупно 7 деца по име Идо Татли, Мелек Зубејде Татли, Дилан Читак, Елиф Ада Татли, Ахмет Татли, Ѓулден Татли, Ѓулшен Татли. Највидливи од неговите деца се Дилан Читак и Идо Татли… Изминативе недели тој на својот профил на социјалните мрежи ја сподели ќерката Ѓулшен.
Татлисес, кој има 72 години, има три ќерки од првата сопруга Адалет Ханим, Перихан Саваш, Дерја Туна и Ајшеѓул Јилдиз и една ќерка од Ишик Читак, која подоцна ја посвоил, по име Дилан Читак.

Ибрахим Татлисес, кој моментално има 10 внуци
Ибрахим Татлисес е познат како едно од истакнатите имиња во турската народна музика и стави крај на дискусиите за неговата сопственост. Познатиот уметник ја задоволил сечија љубопитност објаснувајќи ги деталите за своето богатство. Присуството на Татлисес покрива широк спектар од хотел до земја, од ТВ канал до ќебапчилница.

Познатиот турски пејач Ибрахим Татлисес, наречен Цар, ја сподели содржината на своето богатство со јавноста. Накратко, богатството на Татлисес вклучува широк спектар на области. Познатиот уметник рече дека поседува многу имоти, од ќебапи до хотели, луксузни возила до големи парцели.

Своето лично богатство Татлисес и го соопшти на јавноста преку медиумите. Татлисес, кој се истакна на листата со наслов „славни личности со импресивно богатство“ објавена пред неколку дена, ги демантираше овие наводи и го објави сопствениот имот. Познатиот уметник направи изненадување споделувајќи ја детално содржината на своето богатство. Имотот на славниот уметник има навистина извонредни детали.

Еве со што располага Ибрахим Татлисес:

Ќебапчилница лоцирана на 1,5 хектари земјиште во Сејрантепе
Сопствена ТВ зграда и зграда на групацијата на компании Tatlıses
Работилница и продавница за облека By Tatlıses
Вила во Демирцикој Аларко Компаунд
Три апартмани во комплексот Сејрантепе ОЈАК
Стан и 3 декари земјиште во Шанлиурфа
Стан во Измир Нарлидере Фолкартни Куќи
Вила во дворците Хадимкој Гунишиги
Луксузни возила како чамец, 2 глисери, 2 автомобили мерцедес, 3 џипови и 1 лимузина
20 службени возила
Tatlıses Paradise Apartments со 48 апартмани и вили во Бодрум Битез
Голо Бич Хотел со 6,5 соби лоциран на 26 хектари земјиште во Бодрум Битез
6,5 хектари земја во Бодрум Битез
Хотелот „Татлисес“ со 8 соби и 157 кревети, изграден на 314 хектари земјиште во Кушадаси
5 ќебапи во Истанбул
Сателитски канал и ТВ канал се емитуваат на D-Smart
Темпо ТВ се емитува на национално ниво во многу градови
Големите и разновидни инвестиции на богатството на Ибрахим Татлисес го откриваат влијанието на уметникот во деловниот свет.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading