Spread the love

Често знам да бидам на „тапет„ на оние кои не се согласуват со моите објави.
Знам и свесен сум за тоа, но не можам да бидам рамнодушен на ширењето на лаги, манипулации и хипокризија од било кој.
Во последно време ги слушам „дечките„ ( иако меѓу нив има доста симпатични дечки како што е Акиф,Елвис, Ремзи…) од ново фромираната ромска политикчка партија Аваја, посебно Елвис Мемети како советник во кабинетот на премиерот Ковачевски, на самиот старт на изборната кампања на својот ФБ профил напишал дека за 30 години ниту една влада не направи ништо посебно во корист на ромската заедница, менувајки го својот курс од 360C° кога за време на владеењето на СДСМ и неговата работа во кабинетот на Ковачевски, објавуваше и збореше за успеси на ова влада кон ромските проблеми… линк за успесите на ова владата во заминување https://euromapress.com/10964-2/, 

линк за незадоволството  од страна на Елвис Мемети https://www.facebook.com/photo? http://fbid=1417285009148608&set=a.101632404047215

За Аваја тогашното неформално ромско движење ромските портали имале реакција за нивниот ингнорантен став кон ромските медиуми кои на својата ФБ група споделија скрин фото од неколку не ромски медиуми истакнувајки колку медиуми известувале за нивните масовни протести во Скопје, иземејки ги намерно ромските веб портали, кои од почетокот на настанот во чешкиот град Топлице, известувале со секојдневни новости во врска со Станислав Томас, споделувајки ги воедно и протестите кои беа организирани од страна на ромски организации низ цела Европа.
Линк од реакцијата https://euromapress.com/ran-rakcija-do-avaja/

Довербата кај заедницата пред се од Шуто Оризари исто така ја изгубиле со донацијата на амбулатно возило, за која велеа дека ке биде во употреба на поликлиниката Шуто Оризари, за да потоа се оправдат дека возилото ке биде употребено за целиот регион на општина Чаир,поради тоа што нема услови ова возило да биде употребувано за своите цели само во Шуто Оризари. Но граѓаните знаат дека пред да се донира тие веќе однапред знаеле дека тоа возило нема да биде наменето само за потребите на жителите на општината.
Линк https://euromapress.com/%d0%b5%d0%bb%d0%b2%d0%b8%d1%81-%d0%bc%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%b8-%d0%be%d0%b4-%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%b5/

Лидерот на ново фромираното ромско движење Роми за демократија Менсур Халити ја покажа својата страна кога во едно интервју ги омаловажи ромките медиуми, а со самото тоа и ромската заедница кои сем овие медиуми нема никој друг кој би известил и ја информирала заедницата за настаните случувањата од информативен карактер.
Според него најдобор е ромите да бидат информирани од гаџованските медиуми,( оние медиуми кои се платени за да исвестуват за нив) од кои гледаме дека често за исти настани кои ги објавуват не ромските медиуми ги објавуват на сите можни групи наспроти ромските медиуми кои известват за исти случаеви но без реобјави на истите. Но заедницата покажа дека стои зад своите информативни гласила, давајки ја својата подршка преку лајкнување и подршка, со што се открива нивното лицемерије.
Линк

 

Треба навистина да мислиме добро каква и чија агенда шират дечките чии налогодавачи седат во удобни фотелји прекривени со стотици иљади евра и од друга страна работат на разделба на поедини ромски групи како и мешање дирекно во украинско рускиот воен спор, величајки ги ромските украински војници наспроти  ромските војници во Русија кои во ова војна како и во сите други војни учествуват по мобилизациска наредба без нивна вина.

Тие добро знаат каква и чија агенда шират.
Гласачите од ЕИ 2 добро го знаат тоа па поради тоа тие на овие избори немат свои кандидатски листи.
Има уште многу за работата на нивните налогодавачи и ментори.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading