Spread the love

O video klipia kola so buvljona prekal o socijalno netvorika sikavena hospitali učardo čuroja thaj bare jagaja koja so astargja o teovakoro hopsitali kote so sasljona o manuša nasvale taro Kovid 19-

O jagalutne aačvge i bari jag koja so šurukergja koro 21 o ari.

O ministeri baši o salsljaripe tari U. Makedonija o Venko Filipče vakergja so dži akana tari jag mule 10 džene, numa vi darala so akava numero šaj ovela but pobaro.

But taro ratvarde si prećivde ano hospitali ki diz Skopja, kote so o doktorijakerena sa te bi šaj saljarena len .

E Makedoniakoro govermenti panda na iklilo oficijalno te vakerel kola sine o kharane akale bare jagakoro kote so isi but mule.

 

Најмалку 10 лица загинаа во пожар во болница која лекува пациенти со „Ковид-19“ во Северна Македонија.

Снимките споделени на социјалните мрежи прикажуваат зграда во пламен и густ облак од црн чад што се издига во воздухот во близина на главниот пат во градот Тетово.

Пожарникарите го изгаснале пожарот помалку од еден час откако избувнал во средата околу 21 часот по локално време.

Министерот за здравство Венко Филипче изјави дека заесега се утврдени 10 жртви но предупреди дека бројот на жртвите може да се зголеми.

Неколку повредени од пожарот се префрлени во болница во Скопје, каде лекарите се борат за нивните животи.

Македонските власти сеуште ,олчат за причината за пожарот.

 

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading