Spread the love

O Albanco Endri E. pali kaste sine dendi internacionalno rodin tare franciakiri policija sine stardo ani Italija ko jugono kotoar tari diz Neapol.
O Endri sine rodimo tari franciakiri policia thaj Triibunali sebepi so ilegalno bikingja šastra e Mohamed Lahuaej Buhlej, kova kergja teroristikano atako ani diz Nica ano 2014 berš, kote so plo dživdipe našavgje 89 manuša, maškar lende thaj vi agjar jek baro numero čave.

Ендри.Е 28 годишен албанец фатен во Италија поради соучешништво во теросристичкиот напад во градот Ница 2014
Соучесник на сторителот на нападот со камион на шеталиштето Англа во Ница на 14 јули 2016 година беше уапсен во Италија, објавија неколку италијански медиуми во средата вечерта.
Истрагите продолжуваат, во врска со нападот од 14 јули 2016 година. Соучесник на авторот на нападот врз камионот извршен на шеталиштето Англа во Ница, е уапсен во Италија, објавија неколку италијански медиуми оваа среда вечер.
Ендри Е, 28-годишен Албанец, осомничен за снабдување со оружје на Мохамед Лахуаеј Бухлејл, кој беше застрелан додека управувал со возилото, беше уапсен од италијанската полиција во Спаранизе, близу Неапол (југ), под потерница издадена европска пресуда од страна на француската правда, објавија прес-агенциите АГИ и Анса. Овие исто така прецизираат дека тој бил лоциран по размена на информации со француската полиција.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading