Spread the love

I romani dijaspora tari Belgija ko 7-to april organizirinela utcavalipe e romane diveskoro 8-to april kova so si jekh taro najbare istorijakere romane dive.
O utcavalipe ka ovel ki ambasada tari R.U. Makedonija ano Brisel, kote so plo lafi keribe ka keren o membria tari dijaspora romani thaj o ambasadori tari R.U. Makedonija.
Trujal o organizatorija trujal o lafi keribe ka ovel lačardo thaj tikno kokteli thaj muzika taro romane gilavutne thaj muzikantia.

Ромската дијаспора од Белгија организира одбележување на Меѓународниот ден на Ромите 8-ми април

Ромска дијаспора од белгија на 7-ми април ова година, по повод Меѓународниот ден на Ромите 8-ми април ке организира свечен прием и одбележување на овој историски ден .
Одбележиувањето на овој ден ке биде органбизиран во Амбасадата на Р.С.Македонија во Брисел, каде свое обраќање ке имат преставницио од ромската дијаспора, амбасадорот на амбсадата на С.Р.Македонија во Белгија.
Според организаторите покрај обраќањето ке има и пригоден коктел придружен со ромска музика.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading