Spread the love

I asocijaija Phrales taro Antibes Francija, avdive ano placi Garibaldi kidiz Nica organiziringja protesti baši policijakoro brutalipe kova so rezultirinegja mulipaja taro Stanislav Tomas, Rom andar i čehiakiri diz Toplice.

O rajo Viorel presidenti tari asocijacija Phrales si fuhalimo (razočarimo) baši nanibe dumo taro vavera organizacije kola so angleder havljarge leske kaj ka len than ko akala protesti. Vov si vi agjar fuhalimo taro jek tikni kupa Roma andar i Romania kola so dživdinena ki akaja diz baši lengoro bi avibe thaj dejbe dumo.

Vi so i Nica si tikni diz sal 400.000 dizutne kotar so majbut 50 romane familie dživdinena ki akaja diz, na arakhlape ni jekh lendar te aven ko akala protestija vi so sine informirime.

O Viorel baši Eurompres havljarela so sako starti si paro, vi akava so avgo drom organizirinelape asavke protestia ani sasti Europa, numa si šukar so neko astargjape te uštakerel len te den pumaro zori mujal sa o bilačipe so kerelape upreder lende.

Виорел Костаче „Браќа и сестри разбудете се ова зло нема да не одмине само по себе„

Организацијата „Phrales » од Антибес Франциа, денес на плоштадот Гарибалди во центарот на градот Ница одржа протест поради полициската бруталност кој резултираше со смрт на Станислав Томас, Ром од чешкиот град Топлице.

Господинот Виорел председател на ова организација, видно разочаран од немањето на подршка од останатите организации кои предходно се пријавиле за физичка подршка на овој мирен протест но исто така за пасивноста на една група на Роми од Романија кои живеат во овој град.

Сепак Ница е мал град, се на се околу 400 .000 жители, од кои најповеќе 50 ромски семејства претежно од Романија и Бугарија се настаанле во овој азурен медитеренски град.

Виорел за Еуромапрес изјави дека секој почеток е тежок, така да и овој почеток кога треба Ромите да го дигнат својот глас против сите неправди започнува со слаб одзив но за како почеток тое е добар знак, поединци веќе ги насочуват како и на кој начин да си ја барат правдата.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading