Spread the love

Еве ги 10-те најдобри победнички фотографии од наградите „Се за фото“ во 2022 година. од 30 наградени со задоволство ги објавува овогодинешните победници на All About Photo Awards 2022, признавајќи ги најдобрите сингл слики од фотографи ширум светот. Визионерите фотографи од целиот свет, професионални и аматери, ги споделија своите уникатни перспективи и се натпреваруваа за меѓународно признание како следен „Фотограф на годината“, парични награди од 10.000 долари и објавување во печатеното списание „Специјално издание All About Photo Awards 2022“ Панел од 7 стручни поротници, вклучувајќи ги Иан Бери (Фотограф, Magnum Photos), Пола Тоњарели (извршен директор и куратор Грифин музеј за фотографија), Ен Џастраб (извршен директор, Центар за фотографска уметност, Кармел, Калифорнија), Манфред Бауман (Леика Фотограф), Том Прајс (фотограф, победник „Се за фото награди 2021“), Џузепе Оливерио (основач и директор на PHmuseum) и Сандрин Херманд-Гризел (Фотограф, основач и уредник на „Сè за фотографијата“) оценија илјадници записи од целиот свет. светот. Сега во својата седма година, All About Photo Awards – The Mind’s Eye стана референца за откривање нови таленти и славење на извонредните фотографи. Жирито избра 41 победник кои доаѓаат од 21 различна земја и од 4 континенти.

#1 Најдобар пријател од Анди Абдул Халил

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#2 Тајна градина од Fenqiang Френк Лиу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#3 Победник на третото место од Константинос Цакалидис (Грција)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#4 Уништена од Хардијанто Будиман

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#5 Вгнездување од Педро Жарке Кребс

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#6 Жетва на чај од Трунг Фам Хју

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#7 Победник на петтото место од Ребека Мосеман (Соединети Американски Држави)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#8 Победник и фотограф на годината за 2022 година е Маркус Јам (САД) со неговиот имиџ „Авганистанските воздухопловни сили се ретка успешна приказна поддржана од САД. Наскоро може да пропадне“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#9 Победник на второто место од Дебдата Чакраборти (Индија)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

# 10 Дивиот рис на гужва од Марк Дафи

 

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading