Spread the love

Днес се случва точно това, за което предупреди бившият италиански съдия и прокурор Роберто Скарпинато, който години наред е водил борба с Коза Ностра – “нормализиране на фашизма и мафията”
(https://www.facebook.com/lnformazione/photos/a.107809704239299/648829533470644/)

Днес Джорджия Мелони се закле като министър-председател на Италия пред президента и предложи свое правителство. Предстои то да бъде гласувано в парламента, но е ясно, че трите партии в коалицията имат нужното мнозинство. Това правителство идва на власт демократично, по волята на мнозинството от италианците, при най-ниската избирателна активност в новата италианска история.

За външен министър е номиниран Антонио Таяни. Докато беше председател на Европейския парламент той отказа да санкционира българския евродепутат Ангел Джамбазки, заради расизма му към ромите, въпреки петицията “Стоп Джамбазки”, подписана от 1200 души. Таяни е човекът, който каза, че Мусолини е направил и “добри неща”. Човекът, който каза, че парите на гражданите отивали в джобовете на ромите и чужденците. Да, същият този човек ще е външен министър на Италия.

Ето какви хора идват на власт сега. Хората, които пазеха “добрия” Джамбазки в Брюксел от “лошите” и той с почувства толкова недосегаем, че вдигна ръка за нацистки поздрав в самия Европейски парламент. Дали и този “български юнак” няма да стане някакъв министър скоро? Напълно е възможно. Това е новият вятър на промяната. И той се усеща все повече и в Източна Европа.

Колко години беше планирано това, което се случи днес в Рим? Всеки сам може да си отговори, като погледне тези две снимки. Едната снимка е от 2008 г. – Берлускони е премиер, а Мелони е министър на младежта (все още брюнетка). Другата снимка е от 2022 г. – Мелони е премиер (вече блондинка), а Берлускони е нейн коалиционен партньор.

 

Накъде отива Европейският съюз, след като такива политици се нормализират и идват на власт по демократичен ред във водеща европейска държава? Какво е посланието към другите страни и техните граждани? Щом в Италия може, то и у нас може. Разрешено е! Преградите, създадени през 1945 г. срещу фашизма, вече ги няма през 2022 г. Отпаднали са, някой ги е махнал. И наследниците на Мусолини се завръщат през парадния вход.

Tахир  Орхан

Тахир Орхан Кореспондент от ЕС Roma Press Германия

 

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading