Spread the love

O presedniko meta erati ano Tv vakergja so o JAT (USA) heminenape ano andrune bukja e Albaniake thaj but sig reagiringja pala ko mesažo tari amerikakiri ambasadorka Kim.

„Vakergum e ambasadorkake so ako isila te vakerel mange khanči neka vakerel, dži kote mangela te mudarenma, legarenma ki uči plain, muken jekh raketa te na bi ovena vavera viktimia. Ako mangene e Rama neka legarenle ki Amerika. Akate decizia anena o Albancia. Te darav tari Amerika so isila legarutne baši aeroplania, pa vi e Rusija isila“.

Да се плашам од Америка затоа што имаат носачи на авиони?! Па, и Русија има“,рече Мета.

Претседателот Мета доцна синоќа на телевизиско гостување рече дека САД се мешаат во внатрешните работи на државата и реагираше експлозивно на упатената порака од страна на амбасадорката Ким.

Сум ѝ кажал на амбасадорката дека ако имате нешто за мене кажете, бидејќи ја знам дека ако сакате можете да ме ликвидирате. Но, барем однесете ме во планина и пуштете една ракета за да не оштетите други луѓе. Ако го сакаат Еди Рама нека го земат во Америка. Тука одлучуваат Албанците. Да се плашам од Америка затоа што имаат носачи на авиони?! Па, и Русија има“,рече Мета.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading