Spread the love

 

Au revoir Shutko, verujnma mora sa te mekavtut, soske astarelma sa baro gusibe, taro intelegentno streberija,extremno nacionalistija, sexsistija,glupakija thaj propalitetija kola so dobingje prostor te anavkerenpes patriotija.Adalea Shutko mange ulljan tesno, na sal mange vi sa okolenge so si hronicno alergicno upreder i invazia taro krlezija.
Tuzno si kana pravgjovela o sabaj, kana i bokh tali pozorali tari mangin e Shutkake, kana i promaja pudela taro tlo novcaniko thaj pravela o kerutno udara, a, o pasosi kerela jekh karta so vazinela samo ko jek pravco.
Kontradiktorno ka zvucinav, mukava tut Shutko ali i mangavatut.Akate na acovelape,soske batinelape na tutar manglije,okolendar so na mukle ni kokala glodime e dzukelenge.
Ma pucma Shutko baso patriotizmo, dzanava soj talo, odova talo kana ka sunav gili amari shutkakiri, ked ka dikav bijava amare, ked ka dikav amare amalen, ked ka dikav o kafici « Pinar » o korzo thaj but javera pendazdrde amare thana ,Shutko astarelama rojba.
Mangeja te vakere mange kaj odova talo patriotizam ?
Na Shutko puc okolen so paldingema tutar, soske ola o patriotizam svatingele sar ked ka uspejne te pere vrekje pare,ked ka uspejne te hovave e corole kaj ka dobinel ko bingo, ked ka ovave e korole kaj o drom si pravo a tu ingareja le ki rupa te perel, e Shutko odova talo akanutno patriotizam tute, izvini ama me mora sine te mekavtut.
Mange sine vec dosta perdo mo sesiri taro gazdija, sefija,direktoria, politicarija, crkve,dzamije kola so licemerno dikena , dosta sine mange taro komsije kola so stalno dikena javerengiri avlin a pli avlin mekena la melali, dosta sine mange taro mizerno plate, thaj odova te liljan la sako masek, dosta si mange o duj mujalipe, o love mangipaskoro, taro poltronia , oportunistija, taro hovavno asajba,thaj taro armanja e pase tle manusengoro.
Nikad na sine ma odova osnovno, pa adaleske na sine ma nisavo problemi so ka nasavav kad nista na sinema, niti pa ka ladzarama dzi kote na uspejnum avrijal tutar Shutko.
Mukljum tut Shutko, na kaj si akate posukar, nego so sigurno sijum nasti te ovel pogore tutar. Tute na acovelape soske ka ovel posukar, nego so nane vreme dzakeribaske, soske o sukar prilike but angleder cinavgje te piren.
Izvini Shutko ama uljan asavki kote o vazduh talo dobor reuducirimo so tajsa preko tajsa ka roden te pokinale.O hajba but angleder ulo tute luksus,o siguriteti ic ma te prava amaro muj, okola so acovena so mora te acoven disinena prekal skrge, ripinena ko sa o strane sar o maco ko shuko, thaj edvaj sostavinena krajo krajea.
Izvini Shutko ama uljan niva kote so ko than patlidzani ka bajrol krastavica odoleske vakergum tuke AU REVOIR SHUTKO

Au revoir Shutko
Au revoir Shutko, верувај морав да те напуштам затоа што се гуша, од интелегентните штребери, ехтремните националисти, сексити, глупаци и пропалитети кој добија простор да се именуват како патриоти.
Шутко за мене стана тесна, но не само мене туку и на оние кои хронично се алергични на инвазијата од крлежите.
Тажно е кога се буди утрото, кога гладта е поголема и поцврста о љубовта кон Шутка, кога дува промаја од новчаникот и го отвара кукниот праг, а пасошот ја покажува едниствената дестинација во еден правец, било каде само не тука.
;ожеби контрадикторно ке звучам, те сакам а сепак те напуштам.
Но овде не се останува поради големиот понор но не од тебе туку од оние кои и коски за глодање не оставија ниту за кучињата,
Не прашувај Шутко за патриотизмот знам што значи, тоа е кога ке се слушне песната за Шутка, кога ке ја слуша, музиката од нашите свадби, кога ке ги сретнам моите пријатели, кога ке го посетам кафичот кај „Пинар„, корзото и многу други препознатливи места Шутко од кој веруј ми се плаче.
Сакаш ли да ми кашеж дека тоа е патриотизам?
Не Шутко, прашај ги оние кои ме избркаа, затоа што тие патриотизмот го сватија како полненње на вреќи со пари, кога сиромавиот и неукиот ќе успееш да го излажеш дека ке добие бинго, кога на слепиот ке му кажеш да оди кон патот каде завршува со провалија.
Да Шутко тоа е патриотиѕмот кој цвета кај тебе, затоа Шутко извни ама морам да те напуштам.
Мене ми е доста веќе, полн мие шеширот од газди, шефови,политичари, сркви,џамии кои лицемерно гледат, доста ми е од комшиите кои често ја гледат туѓиот двор , а својата ја остават целата во измет.
Доста ми е од ниски плати и тоа ако имаш среќа барем редовно да ја добиеш, доста мие е од дволичноста, од големата љубов кон парите, од полтроните, опортунистите од лажниот осмех и од колнењето на блиските.
Немав многу па нема ниту страв ни срам оти ништо не губам, ако воопшто и не успеам надвор од тебе Шутко.
Те напуштив Шутко, не дека овде е поубаво од кај тебе, но не е полошо од тебе.
Не можам повеќе да чекам кај тебе затоа што повеќе нема време за чекање, а ноњете сами те носат далеку од тебе поради убавите прилики кои бргу заминуват ако не успееш да ги дофатиш.
Извини Шутко ама стана таква во која и воздухот кај тебе е редуциран што утре или задутре ке се бара да се купува.
Тие што останаа дишат на шкрги и скокат на сите страни како риба на суво.
Извини Шутко ама стана нива која на место домати никнуват краставици.
Затоа си реков да ти кажам AU REVOIR SHUTKO.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading