Spread the love

Ko pašibe taro kinobikinibaskoro komercioanlno centro tari diz Nica, a kova si dur sal nekobor kilometre taro centro e dizjakoro, nekobor kurke jek numero romane familije dživdinena bizo učarin.

I karana si bari jag kote so thabile štar karavania, thaj pobuter taro deš vrdona kola so sine stacionirime ko privatnikano tereni.

Ki bah ko akava incedenti na sine nt ratvarde nit mule manuša. Trujal o informacie kolea reslje dži ko Euromapres prekal pire kontaktia thaj prekal o prezidenti tari romani asocijacija „Phrales“ o Viorel Kostače, vakerelape so akaja bari jag sa sa manušikane faktoreskiri.

Panda anglo jek vrama o paše gadje taro pašutne khera rodena sine te paldenpes akala famile taro akava tereni, vakerindor kaj si privatnikano tereni thaj so akava tereni trebel te bikinelpes.

Asavki zoraleskiri deložacija rodingje thaj prekal policisko intervencija.

Cidindor adatar so ola panda ačona ko akava tereni anglo nekobor kurke, anglo kampo ačilo jek vrdon kotar so iklilo jekh terno manuš, kova so targja jek karavani.

Kana sine diklo taro jekh Rom ov našlja kuvindor ko vrda thaj gele ki bipendžardi rig.

Akaja čipota si dendi ki policija, numa sar so vakerena o Roma nane ki misal so akava lengoro vakjeribe ka kuvel ko policijakoro dokumenti sar oficijalizirimo.

Akala famile romane kola so si jekh baro numero tari Bosna thaj Hercegovina thaj Romanija, rodena tari diz akava tereni te denlen te la ki kirija.

O informacie kola so si hramojme ko akava artiklo nane oficijlizirime, ola si lende prekal o familie kola so dživdinena ko akava tereni thaj prekal o predsedateli taro „Phrales“ Viorel Kostače.

Пожарот во ромскиот камп е од човечки фактор или?

Во близина на трговско комерционалниот дел на градот Ница, одалечен само неколку километри од центарот, веќе три недели еден голем број на ромски семејства меќу ои и деца живеат под ведро небо.

Причината е пожарот кој уништи четири караван приколку, десетици автомобили кои беа стационирани на приватно земјиште .

За среќа во овој немил настан нема ниту повредени ниту загинати.

Според информациите и контактите што ги има Еуромапрес со ромските семејтва како и со председателот на ромската асоцијација „Пралес„ Виорел Костаче , причините за пожарот е човечки фактор.

Уште пред некое време соседите од оближните куќи бараа овие семејства да се одалечат од овоаа област.Тие бараа исто така и полициска интервенција.

Нивната присилна деложација ја бараа со образложение дека овој терен е приватен и е во сопственост на индивудуално лице, кој пак тој сака да го продаде. Но закупци за овој терен нема бидејки проблемот со инсталираните Ромски семејства не е решен.

О тука како што велат пред три недели вечерта од еден автобил излегува младо момче кој опошарува еден од кам приколките.

кога е приметен од страна на еден Ром бега во автомобилот и се одалечуват од настанот.

Случајот е пријавен и во полицијата, а за кој овие ромски семејства се сомневат дека воопшто и влеже во полицискиот записник.

Овие семејства кои се претежно од Босна и Херцеговина и еден мал број од Романија, барат од градот овој терен да им го дадат под закуп.

Овие информации не се официјални, пренесени се од самите семејтва кои живеaт на овој терен, и од председателот на „Пралес„ Виорел Костаче.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading