Spread the love

Avdije me thaj o Ekrem Iljaz vizitkergjam e Igore, kova angleder nekozom dive sine mardo ko centro e Srumicake. Ko lafikeribe oleja sine amenge phedo so vov sine nardo taro o security e Zaveskoro thaj lengere pashe manusha.

Leskiri familija fakeregja amenge bashi o pharipaja koleja so ola akala dive spravinenapes e sastipaskere ustanove kote so o Igori trebela te djal ko pregledija thaj kotar so trebela te lel i dokumentacija bashi o losledice taro akava incidenti.

E Igore isi le panda sastipaskere problemija, sherovrtibe, duka, nashti tergola ko pre thaj odoleja nashti te anel kotor maeo pire familijake.

Ladjavo baro khoni taro e Romane  “LIDERIJA” tato romane politicka partine kola si ki koalicije ko SDS na gele te  vizitkerenle jali te den le nesavo sovet ja arka. Nashavdile savore, nane nikoj, ni sovetnikija ni dwputatija savore panlepes ke pire ofisija.

Igore ikertut, i pravda ka resel len sarinen sa okola so dukavgje nekas, koni nanae upreder o kanoni.

Erdjan Demir presidenti taro komunakoro ogranok

taro VMRO-DPMNE Šuto Orizari

Председателот на општинскиот огранок на ВМРО-ДПМНЕ од Шуто Оризари во посета на тепаниот Игор од Струмица

Денес заедно со Екрем Иљаз Го посетивме Игор, кој пред пред неколку дена беше брутално претепан во центарот на Струмица. Во разговор со Игор ни беше кажано дека беше претепан од обезбедувањето на Заев и луѓето од неговото опкружување.

Семејството на Игор раскажува за потешкотиите со кои се справуваат овие денови од здравствените установи од кои Игор има потреба за прегледи и прибирање на документацијата за повредите добиени од нападот врз него.
Игор сеуште не може да стане и да функционира нормално, по цело тело има модринки и вртоглавица и не во состојба да донесе парче леб за своето семејство.

Срамно и жално е што никој од ромските “ЛИДЕРИ” кои се дел од коалицијата на Заев  не го посети а камоли му понуди помош на Игор. Тие се само марионети и приклучок на Заев кои ги гледаат своите интереси. Се изгубија и советниците роми кои заедно со претставникот на ромите во парламентот се заклучија во своите удобни канцеларии.

Издржи Игор, правдата ќе ги стигне сите што се огрешија и повредија некого ставајќи се над законот.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading