Spread the love

I statistikani operacia – Hramovipa e manušenge so nane len khera, saste si agorkerdo. Registririme si sa okola so si akomodime ko objektia kote so o Ministeriumi baši socijalno politika kergja šartia barabutne e Themakoro ofiso baši statistika. O avgo numero si paše 350 persone odova so sine targeti em odova ko Vizbegovo, Čičino Selo em odothe si agorkerdo odova procesi ko hramovipa, Akana ačhola o makbaro kotor taro hramovipa so si startea taro 1 april, notiringja i ministerka baši socialno politika i Jagoda Šahpaska.

Пописот на бездомните лица е целосно завршен, првичната бројка е околу 350 лица

Пописот на бездомните лица е целосно завршен. Попишани се сите кои се сместени во објектите за коишто Министерството за труд и социјална политика создаде услови заедно со Државниот завод за статистика. Првичната бројка е околу 350 лица, она што беше и таргетот и од нашите сознанија, почнувајќи од Визбегово, Чичино Село, значи е завршен тој процес на попис. Сега останува големиот дел на пописот што стартува од 1 април, истакна денеска министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading