Spread the love

O romano jato tari Bitola ki organizacia taro Khoranipaskoro amalipe organiziringje khedibe humanitarno pomaškaribe e viktiminge taro Khoranipe thaj Sirija kote so pobuter milengere manuša si mule a panda pobut taro biš mile si ratvarde.
O kedibe sa organizirimo ki Magnolia ani Bitola, thaj kedenape sa šeja, kebija thaj ko jek lovengoro khedipe.
Tari vaver rig korkori inicijativno ani kupatni Šuto Orizari jek kupa dizutne palo so kedena phumanitarno pomaškaribe silen ko plani ki majsig vrama te organizirinen vi rateskoro khedipe , kova so si but importatno baši o vitkimia kola so legarena baro numero hospitalizirime a silen zaruripe taro diferetno grupe rat.

O khedipe taro akava humanitarno pomaškaribe trujal o indormacie kola so isijamen ka ovel dendo prekal o legalno organiyacija kola so isilen iskustvo ko akava pole thaj ko makedoniakoro „Crven Krst“.
Baši o snakcie kola so isi e Sirija thaj ko jek o šatsrale konfliktija ko reonia kote so kuvgja o phuvajkoro thinanibe, o pomaškaribe baši Sirija ka džal prekal o khorane organizacije kola so palo odova ka bičavenpes ki Sirija.
Importatno talo o humanitarmno pomaškaribe te ovel čivdo kaj si baši Sirija, kote so ki Khoranipe ka ulavelpe em ka bičavelpe ko sirisko reonia.

Хумани Роми за хумани цели

Ромско Јато Битола заедно со организацијата Турско пријателство организираа собирање на хуманитарна помош за настраданите од катасрофалниот земјотрес, кој ја погоди Турција и Северна Сирија, а во која настрадаа повеќе од десетици иљади лица.
Собирањето на хуманитарната помош била организирана во Манголија-Битола, и се собираше пред се облека, кебиња и новчана помош.
Од друга страна пак само инцијативно една група на граѓани од општината Шуто Оризари покрај собирањето на хуманитрана помош во вид на облека, планират наскоро да покренат акција за крводарителство, за кој тие самите сметат дека и те како во овие тешки моменти на болка и тага , многумина повредени се во болниците, и за некои исто така им е потребна крв.


Собирањето на хуманитарна помош според информациите кои ги добивме од учесниците ке бидат доделени на легални организации кои веќе имат искуства со праќање на таков вид на помош како и на македонскиот Црвен Крст.
Со оглед на санкциите према Сирија, и во реоните каде се уште постои вооружен конфликт помеѓу владините сили и бунтовниците, таму помошта ке ја кординират организациите во Турција, со напомена дека хуманитарната помош ке треба да биде наменета за Сирија.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading