Spread the love

Sebepi so mulo o dat taro estradno romani bugarsko čeren Azis, ov na ikergja o specijalno šou „sar duj kapke pani“, e Azieske nane ni dži muzika ni baši o kelibe palo ko so pajurngja pire dade e Trajan Bojanov.

Leskoro dat o Bojanov kova so sinele 74 berš sine hospitalizirimo ko hopitali sebepi i korona, numa na sukcesingja te iklol sasto taro hospitali.

Почина татко то на бугарската естрадна звезда Азис

Азис не сака музика, танцување или забава. Кралот на фолкот неодамна го закопа својот татко Тројан Бојанов и ова е причината што не успеа во шоуто „Како две капки вода“, споделуваат неговите роднини.

Гледачите се импресионирани што пејачот не вложува напори во имитациите и се обидува да го победи бројот, но неговото однесување е оправдано со големата лична трагедија што го снајде.

Луѓе блиски до семејството велат дека 74-годишниот Тројан Бојанов бил лекуван од коронавирус во болница, но не успеал да се избори со вирусот.

Тој до крајот мислеше дека ќе се справи со болеста дома, па затоа побара докторска помош предоцна. За жал, исходот беше фатален за постариот човек. Азис не сподели скоро со никого за трагедијата, па гледачите се прашуваат која е причината за неговото депресивно расположение во последно време. Тој е крајно нервозен, како што стана јасно од неговиот вербален судир со Фанки пред неколку недели, пишува „Викенд“.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading