Spread the love

E Francijakoro satirično magazini Šarli Ebdo
palem kergja kontroverzie ko diuj to di palo ko publiciribe pli karikatura savi si panli e bare phuvjakere thinanibaja kola so kuvgje o Khoranipe thaj i Sirija.
I karikatura koja so sikavela peravdi komuna thaj tela late bešela teksto kote so hramonela“ Na trebela te bičava tenkia“ legarela bilače reaqkcija ko socialno netvorkia došakeribaja o magazini baši lejbe than ki tragedia so atargja e Khoranipe thaj e Siria taro phuvjakoro thinanibe kote so milencar manuša našavge piro dživdipe.
Baši but džene ko avgo dikibe akava legarela biladžakiri karikatura thaj si patetično, numa vi agjar oj legarela duj riga anglo sa baši nehoretna alizia e maribaskiri ki Ukraina thaj e dejbaske maribaskoro pomaškaribe e Europakere e Kieveske.
Numa sar tej akava si dukavdo ki vrama taro anglo vaketeskiri vrama baši o mudarde thaj o ratvdarde ko akava phivjakoro thinanibe.

 

 

Карикатурата на Чарли Eбдо за земјотресот во Турција и Сирија е двосмилена

Францускиот сатиричниот магазин „Шарли ебдо“ повторно создаде контроверзии во вторникот по објавувањето на карикатурата која се однесува на неодамнешните смртоносни земјотреси што ја погодија југоисточна Турција.
Карикатурата која покажува уништена населба и урнатини и на кој под карикатурата стои текст „ Не треба да испраќаме тенкови„ предизвика иљадници негативни реакции на социјалните мрежи осудувајки го магазинот за неговото пристапување кон трагедијата која ја зафати Турција и Сирија, по катастрофалните земјотреси во кои животот го загубија иљадници лица.
За многумина на прв поглед ова карикатура ја означуват како срамна и патетична, но таа сигирно ја дефинира двосмиленоста на ова карикатура пред се како некохеретна алузија на војната во Украина, и на воената подршка на Европа за Киев.
Познавачите велат дека ова карикатура повлекува паралела со Украина каде Европа испраќа оружје за Киев.
Но како и да е тоа е сепак болно особено во време на вондредна состојба и болка за загинатите и повредните од земјотресот.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading