Spread the love

Ko dujto kotor taro intervju e direktoreja tari Kancelarija baši romane inicijativie RIO- Berlin, o Jovanovič havljarela so o romano NGO numa vi o phirutnipe dži akana fuhalimo sine andimo tari romani jekhutni sebepi so vi so sa but programe proektia i romani jekhin na sinela benefitia.
Tari javer rig ov vakerela so i romani jekhin trebela te andinel so o romano NGO našti trampinela e thema nit te trampinel i ekonomia jali pak te trampinel vavera themutne institucije avrijal taro lengere ingerencie.
Ko thavdipetaro akava intervju o Jovanovč havljarela vi agjar so si ko vrama o hazri keribe te formirinelpe eropakiri Fondacia baši Roma kova sar so vakerela o Jovanovič akava si avgo fore te pravelpe lafi baši akaja nevi ideja ko mediumia.
Akaja europakiri Fondacija ka trampinel e RIO thaj ka ovel Fondacia koja so ka ovel biathinali numa palem ka ovel teloikerdi taro Džordž Soros , taro korkori e Roma numa vi ajar taro vavera da organizacije kas so ka ovel mangipe te len than.
Trujal o Jovanovič akaja Fondacija ka džal poadari ko keribe buti ko buvljripe e romane barikanipakskoro baši organiziribe ekonomiakoro politikakoro organiziribe sa e romengoro ani sasti Evropa

Интервју, втор дел Жељко Јованович : Најава за отварање на нова Европска Фондација на Ромите

Во вториот дел од интервјуто со Жељко Јованович, директор на канцеларијата за ромски иницијативи РИО – Берлин било разговарано за невладините ромски организации но и покрети, во кој Јованович искрено вели дека го сваќа разочарувањето на заедницата , поради немањето на бенефиции од сите досегашни програми и проекти.
Но од друга страна тој повлекува дека, заедницата треба да свати дека ромскиот невладин сектор во никој случај не може да ја замени државата ниту пак да ја смени економијата или да смени било што институционално надвор од ингеренциите на државата.
Во текот на интевјуто Јованович исто така за првпат јавно медиумски ја откри најавата за формирање на Ромска Фондација која ке ја замени сегашната Канцеларија за ромски иницијативи РИО.
Според Јованович ова Фондација ке биде фондација која исто така ке биде финансиски подржана од Џорџ Сорос но во исто време ке биде подржана и од нас самите , односно од Ромите и од други фондации или организации кои сакат да имат учество.
Европската ромска Фондацијата ке ја продолжи работата на политичко , економско освестување и организирање на сите Роми од Европа 

https://www.youtube.com/watch?v=ZPDnKEWoMCU

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading