Spread the love

O učo šerutno tribinali tari Bugaria havljargja so o lideri tari nacionalistikani politikakiri partija VMRO thaj purano vice premieri o Krasimir karakačano si došalo baši diskriminacija upreder e Roma.

I čitipota sa kana duj manuša taro romano entiteti atakujngje Bugare ko gav Vojvodino ano januari 2019 berš. O manuša sine sig asatrde thja sine došakerde, numa o palunipe so palo odova čipotingja pe

astarge e saste roamne jekhina ani Bugarija na sal ano gav Vojvodino.

O Karakačanov dengja havljaripe dži ko medie anavkeriaja e Romen „cigani“ rasno hovavipe vakereindor so više na ka šaj tolerirnela e Romen ki Bugarija.

Generelano e Roma nane len nisavo palunipe e čipotaaja no Vojvodino, numa sebepi leskoro havljaripe čipotingape baro terori upreder e Roma an sasti Bugarija, a o Roma taro gav sine paldime.But sig palo odova but romane khera sa sa paljerade ande decizijaja so akala khera sa ilegalno kerde.

O Tribuali havljargja so ov na vakergja sal baši o kriminalcija individeue numa baši sa e Ročen čivgjalen ko jekh than.

Akana i komisija baši diskriminacija rttrebela palem te dikel baši došalipe mujal o karakačanov sebepi so ko leskoro lafi keribe isi didkriminacija taj motivi bapi naslupie thaj terori.

Ko persi berš ano septembri o Parlamenti taro EU akahragja sa pire themen meborja te len faisalipe baši čijbe zoripe ko agorutnipe e anti romanizyam ko lrengere sasuitinipe.

I Europakiri komisia sa sa akhardi te buvljarel mehanizyam baši dikibe o bukja ko disave thema ko akava pučibe.

Поранешниот вице премиер Каракачанованов казнет за дискриминација кон Ромите во Бугарија

Врховниот управен суд на Бугарија (САЦ) го прогласи лидерот на националистичката партија ВМРО и поранешен вицепремиер Красимир Каракачанов за виновен за дискриминација на ромско население.

Случајот се појави откако двајца мажи од ромско потекло нападнаа Бугарин од селото Војводиново во јануари 2019 година. Напаѓачите беа идентификувани и потоа осудени, но последиците од тоа што се случија ја погодија целата ромска заедница во селото, рече Бугарскиот хелсиншки комитет (БХЦ), кој помогна да се спроведе случајот.

Каракачанов даде изјава за медиумите во тоа време, повикувајќи се на Ромите како „Цигани“, расна лага, и велејќи дека трпението на Бугарија кон заедницата „истекува“.

БХЦ коментира дека припадниците на ромската заедница, кои немаат никаква врска со злосторството, биле подложени на јавни и масовни закани, оцрнувања и на крајот биле протерани од селото затоа што нивните куќи биле нелегални.Врховниот суд го истакна фактот дека изјавата на вицепремиерот беше широко цитирана во медиумите. Судот истакна дека тој не ги критикува специфичните криминалци кои носат лична одговорност, туку зборува за целата етничка група. Сега Комисијата за заштита од дискриминација треба повторно да го разгледа прашањето и може да го казни Каракачанов.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading