Spread the love

O nacionalno romano muvemento Opre Roma Srbije, rodela taro šetutno e dizjakoro Belgrad Zoran Radojčič muklhin tari pli pozicia.

I kharana baši akava rodibe si o bi nanibe šundipe taro šerutne e dizjakere Belgrad te len šartie baši lačaribe o kherutnipe jkehe kotereskoro taro Roma thanarde ani jekh beogradsko kupatni anavkerdi Čukarica.

Trujal o reprezentia taro akava muvemento ko panlipe e rodibaja čivena o misal so čipotingjape ano 12 mart akava berš kana šov romane čave sine vitkimia taro elektirakoro kuviba inakerdo taro pelo elektikakoro lungono vodeskoro kabli upreder lende, kote so jek lendar mulo, a okola sa pareste ratvarde taro tharibe.

Mangipaja baši o hakaja thaj o džovapluko akale tragediakoro Opre Roma Srbija rodela džovapluko taro šerutnipe e Belgradeskoro, sebepi so ola angleder dengje alarmi baši bi siguritetno dživdipe akale romane jekhinakoro ko akava kotor e dizjakoro thaj o šajdipe baši avutne bibaha.

Trujal adava so o phravdipe na džanela sa baši akaja situacia, akava movemento prekal diskucie, havljaripa dži ko odredeno institucie, sukcesingja te čivel akcenti baši akava aktueliba.

Sar kotor taro pobuter aktivitetia, kote so si čivdi i komunikacia sako diveskiri e thaarde romencar tari akaja kupatni, komunikacija e hospitalea, havljaripe dži ko mediumia thaj pobuter, akava movemento vi agjar dengja raporto e komesare baši jekhutnipe numa vi agjar e ministere baši o sastipe Zlatibor Lončar thaj o šerutno tari tari diz Beograd d-r Zoran Radojčič.

Bi interesiribe taro mediumia baši učaribe akale tragediakoro, e manuša kola so na mangena sa te ačoven pire vrdoncar te legaren e ratvarde čaven te ingarenlen ano hospitali, o bi čačutne liferujme artikloja k disave mediumia, o bi avibe taro intevetno medinakoro mobilno timi, kola so gndinena sa so akava akharibe nane čačutno, thaj i kharna taro themutne institucie, vazdingje bi čalipe ki romani jekhin tari Srbia.

Opre Roma Srbia isile džovapi ko akala negativno čipote, numa vi agjar plania so sine dende dži ko lokalnikano šerutnipa ko Belgrad, kotar ola rodena lendar sal lokacie kote ka šaj prekal pire fondatorija te len kontejneria harne vaktske te thanaren akale Romen taro thana kote so nan nelen nit elektrika it pani pijbaske, a ko jekh si vi agajr bilažo bisekuritetno than.

Akjanaske na reslja lenge nisavo raporto tari diz.

Akava bi nanibe šundo tari rig e šerutnipaksoro taro Belgad Opre Roma Srbie inicirinela le rodibaja mukibe tari pozicija pšerutno e dizjakoro Belgrad .

Националното ромско движење „Опре Рома Србије„ бара оставка од градоначалникот на Белград д-р Зоран Радојчиќ.

Националното ромско дивижење Опре Рома Србије, бара од градоначалникот на градот Белград д-р Зоран Радоичиќ негова неотповиклива оставка.

Причината за ова нивно барање е немањето слух на градските власти да преземат сигурни и одржливи услови за домување на ова група Роми во белградската населба Чукарица.

Според преставниците на ова движење, во врска со ова барање го стават примерот со настанот кој се случи на 12 март ова година во ова населба каде од пад на електичен кабел од даелеководод биле повредени шестмина деца од кој едниот починал од последиците на струјниот удар.

Залагајки се за правата и одговорноста за ова трагедија „Опре Рома Србија“ бара одговорност од градските власти на Белград, при бидејки предходно тие алармира за лошите животни услови во кој се наоѓат овие жители во ова населба, и лошата безбедност поради можни несреќи.

Покрај тоа што јавноста не знаеше за самиот настан, ова движење преку многу дописи,известувања и сопштенија успеја овој случај му даде акцент на актуелност.

Како дел од низата активности кои вклучуваа секојдневна комуникација со луѓе од населбата, одење во истата, секојдневна комуникација со клиниката, комуникации со медиуми и повеќе, движењето го информираше и комесарот за еднаквост за овој проблем, но и министерот за здравство Златибор Лончар и градоначалникот на Белград д-р Зоран Радојичиќ.

Незаинтересираноста на медиумите за покривање на овој трагичен настан, луѓето кои не сакаа да застанат да ги пренесат повредените деца во болница, искривените медиумски презентации за настанот, игнорирањето на брзата помош за доаѓање на лице место мислејки дека се работи за шега, молчењето на одредени државни институции, покрена лавина на незадоволство кај ромската етничка припадност кај Ромите од Србија.

„ Опре Рома Србија има одговор на овие негативни појави, но исто така и одредени планови кои беа доставени до локалните власти на Белград, од кој тие барат локација која градот ке им ја даде, за предвремено домување во контејнери кои тие тие ке ги набават преку фондации со кој ова движење соработува.

Засега нема одговор од градските власти ниту пак од градоначалникот на Белград д-р Зоран Радојичиќ.

Немањето на слух од страна на градските власти, Опре Рома Србије„ го иницира со барање на оставка на градоначалникот на градот белград

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading