Spread the love

Palo ko Britaniakoro, Jugono afrikakoro mutirimo virusi taro Kovid-19 i LSO si fuhalimi baši o panda pobilačo tipi taro akava virusi anavkerdo sar Brazilijakoro soj P1, kova so trujal o sasljaribaskere manuša akava si panda pobilačo taro okola.

Pakjalape so so akava tipi taro virus si panda pobilačo e terne populacijake thj isile zori te reinficirinen e manušen kola so sine dži akana nasvale taro Kovid -19.

O Brazil so si dujto them ani Lumia baši aktivno inficirime, trujal e brayilijakoro guvermento vakerena so 90% taro pacientia so siinficirime si inficirime taro akava soj.

Akava tipi taro virusi si vi ani Kanada thaj gndinelape so ki sig vrama šaj resela vi ani Evropa.

Уште еден мутиран сој на вирусот Ковид-19 „Бразилски сој П1„

Покрај Британскиот, Јужно африканскиот мутиран тип на вирусот Ковид -19 , СЗО е загрижена за појавата на уште поопасен сој на вирусот од овој тип и тоа на Бразилскиот сој П1 , кој според некои здраствени лица овој би бил многу поопасен од предходните.

Се верува дека овој тип на вирус е пофатален за помладата генерација и има моќ да ги реинфицира луѓето кои го прележале.

Бразил кој е втора земја во светот по смртноста од Ковид-19, според бразилските власти велат дека 90% од пациентитет страдат од овој тип на вирус.

Овој тип на вирус е забележан и во Канада и се претопставува дека лесно се шири и дека наскоро Европа ке биде инфицирана од П1.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading