Spread the love

Akaja karta sikavela o seriozno hali ani Bugarija,
E romane kupatne ko pobuter taro 22 dizja sine vizitirime tari žandarmerija taro šuru e anglo alusaribaskere kampanjakoro ani Bugarija.
Ofiicijalno akava sikavela „PREVENCIJA“ mujal o kinibe avazia thaj kriminali.
Akava čipotinelape sal ko thana kote so dživdinena Roma.
Vi agjar ki vrama taro Kovid sal o romane mahale sine blokirime tari žandarmerija.
Palem pučava ma kaj si i reakcija taro romane thaj proromane bi guvermenteskere organizacije?
Nane reakcije. Den tumen godi baši akava. Akaja mapa kerdi taro studenti Mihael Mišev palo ko publiciribe tarro mlo havljaripe baši policiakere aviba. Praktično khoni na kerela lafi baši akava. Akava si korkororutni cenzura, akava si darakeribe, akava si teloperibe.
Akava si o drom kova so ingarela ki panda pobari represija thaj terori,
Siklilem te dika sar o policajco mudarela Rome thaj ule amange sa jekh baši asavke bukja thaj ulem roborija binaturale intelegencijaja, Diso nane sar so trebela amencarm dži ko te marajamen mujal o antiroimanizam sal ki vrama taro seminarija, numa pandaja amaro muj baši čačuto antiromanizam tega ka ova učarde lestar.

„ Превенција„ на жандармеријата во ромските мааали во Бугарија

Оваа карта покажува колку е сериозна ситуацијата во Бугарија. Ромските населби во повеќе од 22 града се „посетени“ од жандармериските сили од почетокот на предизборната кампања во Бугарија. Официјално ова е „ПРЕВЕНЦИЈА“ против „купување гласови“ и „криминал“. Тие не треба ништо да докажат дека можат да прават што сакаат под превезот на „превенција“. Ова се случува САМО во местата каде што живеат Роми. Исто како и за време на ограничувањата за Ковид, САМО ромските области беа блокирани од полицијата. Повторно прашувам каде е реакцијата на ромските и проромските невладини организации? Нема реакција. Размислете за ова. Оваа мапа е направена од студентот Михаил Мишев по објавувањето на мојот напис за полициските упади. Практично, никој не зборува за ова. Ова е страшно. Ова не е само цензура. Ова е самоцензура, ова е страв, ова е потчинување. Ова е патот што ќе доведе до уште поголема репресија и терор. Се навикнавме да гледаме како полицаец убива Ром и станавме рамнодушни и бесчувствителни како роботи со вештачки интелект. Нешто не е во ред со нас ако се бориме против антициганизмот само за време на семинарите, но молчиме за вистинскиот антициганизам што не преплавува од секаде.

Orhan Tahir Rom- pravnik

 

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading