Гратан Пуксон - Англија
Spread the love

Palo ko pobute kurkeskoro planiribe, o militatno aktivistija havljarge kaj anglo 16 maj Dive e Romane zoreskoro kerdo si strategia te bi šaj pravenape o bilačipe mujal o manušikano etnikano genocidi, thaj baro etnikano užaribe e Romengoro teleder o kosovakoro konflikti 1998-9 berš, operacie kola o membroa taro EU thaj NATO soldatia sine svedokia.

Ko purano kurko startujnela taro 13 juni, kote so si alusardi taro Jubilejno lumiakoro romano kongreso, sar piro memorialnikano dive ko Kosovo, ko mpašibe taro kosovakere konyulatia jali ambasade te ikerenpes protestia, štrajkia transparetencar taj romane flagoncar.

Ko Njujork ka ovel organizirimo marši anlgeder o baro kher taro ONN dži ko konzulati e Kosovakere.

Ko Berlin ka ikerelpe miting angleder o Memorialnikano centro taro Holokaust e romengoro kova so ka agorkerel dži ki misija baši o Kosovo ki akaja diz.

Ko London ka startujnel anglo Parlamenti thaj ka džal poadari dži ki kosovakiri Ambasada thaj ko kancelarie taro EU.

Asavke akcije si ko plani thaj ko vavera metropole, kola so na ka vakerenpes, sebepi te keren faktor iznenaduvanje, e bukjarnegoro ko ambsadade ani Viena thajano Hag kote so došakerenape o manuša kaste isi sum bašo bilačipe mujal o manušipe ki vrama taro kosovakoro konflikti.

Akala prptoestija si planirime te oven thaj ko Stokholm, Milano, Budeimpešta, Bern, Kopenhagen, thaj Skopje.

Akanaske nane dendo lafi so asavke protestija ka oven vi ano Instambul, Paris, Ljubljana thaj ani Podgorica.

Vi palo odova so džakerelape kaj akala protestija na ka naken ko sansaribe, o organizatorija havljarena ko bute atakia upreder e Roma ano Kosovo sar soj ani priština thaj ko vavra dizja, numa na kaoen pravde ko verbalnikano atakia ko odola kola so džana poadari ko negiribe o bilačipe so si lkerdo upreder e Roma tari rig taro paravojno soldateskere formacie thaj taro kriminalno bande. Pobuter taro milja manuša Roma ačile bizi pli učarin, čorole thaj bizo themutnipa.

 

Ке простиме но нема да заборавиме!

По повеќенеделното планирање, милитантните активисти објавија во пресрет на 16 Мај, Денот на отпорот на Ромите, стратегија што ќе ги разоткрие како „злосторства против човештвото“ геноцидното, масовно етничко чистење на Ромите под покритие на конфликтот во 1998-9;, операции во кои членството на ЕУ и војниците на НАТО беа соучесници.

Недела почнувајќи од 13 јуни, усвоена од Јубилејниот светски конгрес на Ромите како свој Ден на меморијалот на Косово, во близина на косовските дипломатски претставништва ќе се одржат протести, штрајкови, бденија, транспаренти и виорење на знамиња.

Во Њујок , ќе има марш пред зградата на ООН до конзулатот на Косово.

Во Берлин ќе се одржи митинг пред Меморијалот на холокаустот на Ромите, кој завршува на локацијата Волстрасе на мисијата на Косово.

Учесниците на маршот во Лондон треба да започнат пред Парламентот и да продолжат кон косовската амбасада и кон канцелариите на ЕУ на Смит Сквер.

Слична директна акција ке има и во другите метрополи кои ке бидат изнанадувачки и ке имат цел да ги изненадат вработените во амбасадата во Виена, Хаг – каде им се суди на воените злосторници на Косово – Стокхолм, Милано, Софија, Будимпешта, Берн, Копенхаген, Скопје.

Засега не се потврдени протестите на Амбасадата во Љубљана, во Подгорица во Центарот во Париз, Истанбул.

Иако се очекуваше да биде главно мирно, организаторите велат дека со оглед на постојаните напади и убиства на Роми во Приштина и другите локалитети, нема да биде забрането вербален напад насочен кон оние кои продолжуваат да негираат признавање на злосторствата против човештвото што биле извршени од страна на паравоените сили и криминалните разбојници, кои напаѓаа и крадеа од невини и неодбранливи ромски семејства од алчност и страст . Десетици илјади останаа без покрив над главата, сиромашни и без државјанство.

Од нашиот дописник Гратан Пухон

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading