Spread the love

O incindentia maškar e Roma thaj i policija džana vi poadari thaj ko trinto dive ko kotora tari Atina thaj Solun, palo odova ked o preperutne tari romani jekhin protestirinena baši 16 beršengoro romano čavo kova so ko avgo dive taro kurko sine pajrakerdo taro pgrciakoro policiajco thaj si ko kritilano hospitaleskoro hali.

Trujal e grciakere mediumia e Roma tarena sa o kante gonoengere thaj atakungje e policija sar ko Solun agjar vi ki Atina, a i themutni agencia ANA-MPA havljarela so ko incindenti ani Atina sa ratvarde pobut taro deš policajcia, thaj si astarde efta Roma.

O demonstarntija ki kupa e familija a e čaveskereja ikeren fotografie taro ratvardo čavo thaj akharena baši hakaja.

O demonstrantija negirinena o havljaribe e policijakoro kaj sine kuvdo baši benzini thaj love.

„Na sine baši o benzini thaj baši o love. Ov sine phajrakerdo soske si Rom“ vakerena o demonstrantija.

„ Mangaja hako. Akava si rasizam“ havlarela o Panajotis Šabanis o šefi e romane federacijakoro tari Centralnikani thaj Pašcimali Makedonija.

„ Ani Grcija isi rasizam upreder e Roma. Akava nane avgo incindenti ked i policia phajrakerela upreder e Roma“.

Видео: „Полицијата пукаше во него не за бензин и пари туку затоа што е Ром„

Инциденти меѓу Роми и полицијата трет ден продожуват во делови на Солун и Атина откако припадници на ромската заедница протестираа поради 16-годишниот Ром кој во понеделникот беше застрелан од полицаец и е во критична состојба.

Според грчките медиуми, Ромите палеле канти за отпадоци и ја нападнале полицијата, како во Солун, така и во Атина, а државната новинска агенција АНА-МПА објави дека по инцидентите во Атина, повредени биле десет полицајци, а уапсени седум лица.

Демонстрантите заедно со роднините на мончето ромската заедница држат фотографии од повредено 16-годишно момче и повикуваат на правда.

Демонстантите ги негират тврдењата на полицијата дека бил застрелан за бензин и пари.

„Не беше бензинот, не беа парите, полицајците пукаа затоа што беше Ром“ велат демонстрантите

„Сакаме правда. Злосторството беше расистичко“, рече Панајотис Шабанис, шеф на Ромската федерација на Централна и Западна Македонија.

„Во Грција има расизам против нас. Тоа не е прв инцидент на полицијата да пука врз Ром само затоа што е Ром“.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading