Spread the love

Avdive i Nica ikerela  komemorativnikano dive baši o viktimia taro džihadistikano atako kote so mule 86 džene ko but pendžardo turistikano  phirutnipaskoro than “Anglais promenade”.

Pandž berša palal ačona ki memoria bute dženege kola so adaja rat ko 14 juli 2016 berš ko franciakoro nacionalnikano dive sa sa kedime pobuter taro 30 000 mile manuša te diken o ognometi.

Baš ki bari kupa pala ko agorkeribe e ognometeskoro o Mohamed Lahuaej- Buhele 30 beršengoro Tunizianco kamioneja kova so ingarela 19 tonia pharibe kuvela ki bari kupa manuša uštarindor tala ko kamioni sal nekobor dakikenge bute manušen angleder i policia te mudarele.

Pandž berša palo adava 300 čave panda vizitirinena o Hospitali Lenval ani Nica baši psiho traume kola so predžividingje, thaj silen fobia, taro karanluko, kamionia, dar taro petarde, ognomet…

O teroristi pire kamioneja na kerela sa diferecnia kas ka uštarel tela ko plo kamioni, jali si čave, džuvlja , jali si muslimania jali hristijania.

Leskiri dilikani religiozno ideologija mudargja 86 dženen, kotar jek baro numero si vi o preperutne taro muslimanluko, maškar kote sine thaj čave taro 4 dži ko 14 berša.

Има нешто посилно од смртта, тоа е присуството на отсутните во меморијата на живите“

Денес Ница им оддава почит на жртвите од џихадистичкиот напад во кој загинаа 86 лица на шеталиштето Англија во 2016 година.

Пет години подоцна останува во сеќавањата на многумина на вечерат 14 јули 2016 година, на Националниот ден на Франција, околу 30 000 луѓе се собраа на морскиот брег за традиционалниот огномет.

Токму во толпата, Мохамед Лахуаеј-Бухеле, Тунижанец на околу триесет години, кој живееше во Ница, возеше камион тежок 19 тони, косејки десетици луѓе за неколку минути пред полицијата да го убие.

Пет години по нападот, 300 деца сè уште ја посетуват болницата Ленвал во Ница за претрпената психотраума. Некои од нив сешуте имат фобија, од темница, камиони, гужви, страв од петарди, огномет…

Мохамед Лахуаеј-Бухеле, со својот камион не бираше кој ке бидат жртви, тој де од улицата и тротоарите со својот камион газеше деца, жени, стари лица.

Тој не бираше кој ке биде жртва ниту по религиозна основа,

Во тие 86 жртви на неговата сулуда религиозна идеологија живото го загубија голем број на припадници на муслиманската вероисповед, меѓу кои и деца од 4 до 15 години.

 

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading