Spread the love

Erati ano sabahaskere aria sa sa bari jag so astragja jekh čorolo kvarti ani diz Monpelie kote so si thanrde pobuter taro 5o Roma, maškar kote si čave thaj pure.

O dizutne taro akava kvarti sine evakuirime thaj sine thanarde ko vaver reonia, kote so si dendo lenge hajbe thaj pijba.

Ki bah ano akava varo jagalipe na sine viktimia, numa sa materijalnikano bilačipe kote so thabile 10 kamp prikolice taj 4 vrdona.

Akanaske nane pendžardo i kharana baši baro jagalipe, numa tari rig e dizutnegoro taro akava kampi vakerena so akava neko targja mangipaja te darakerel amen te cidamen akatar.

Ola vakerena so akava si štarto ko niči bari jag so astarga nekobor kampia ani akaja diz, kote so dživdinena pobuter Roma andar i Romania, Bugaria thaj BiH.

Видео – Монпелје: сериски пожари како заплашување на Ромите во сиромашните квартови ?

Вчера во утринските чаови избувна голем пожар четврти по ред овој месец во квартот каде се сместени илегално околу пеесетина Роми.

Жителите беа евакуирани и им е безбедено привремен смештај храна и други потрепштини.

За среќа во овој пожар нема повредени, а приќината е ,материјална штета во која биле изгорени 10 камп приколки и 4 лесни возила.

Засега нема информации за причините за пожарот, но од страна на жителите , тие се сомневат дека некој намерно го предизвикал пожарот како би ги заплашиле со намера да се тргнат од тој кварт.

Тие велет дека ова е четврти пожар во овој град кој ги зафаќа сиромашните квартови односно малите населени места во кои живеат претежно Роми од Романија, Бугарија и Босна и Херцеговина.

 

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading