Spread the love

Kurko dive 14 februari si votuipesko dive ani Kosova. Kotar e ora 7:00 e javinako si puterde sah votuipeske thana ani Kosovaki Republikavash o avrirendune parlamentarune alosaripja.
888 centrja vash o votuipe si puterde ano sah teritori e Kosovako. Ano akala alosaripja konkurinena vash 120 deputetja ano Kosovako Sombeshipe 28 politikune subjektja, 21 politikune partie, 2 koalicie thaj 5 dizunenge iniciative. 20 mandatja prekal e Kosovaki Konstitucia si garantime vash o haricune komunitetja 10 olendar vash o serbjuno komuniteti ani Kosova.

Alosaripeski kampanja vash akala alosaripja kola adikergjona e 14 februarea, sine numay 10 dive. E kampanja nakhla trajnali bizo nisavo incidenti, vaj o politikune partie ano pere kedipja na respektinde o mase anti-COVID-19.

Ano akala alosaripja adjukergjola te votuinen jekh baro gendo e dizunengo kotar e diaspora. Prekal e Centraluni Alosaripoeski Komisia CAK, 102.100 dizune si registririme thaj verifikime vash te votuinen. Akava drom o mashkarthemutne dikhlarne si te ovelolen numaj kotar o avrune ambasade ani Kosova e dikhlarnen numaj jekh baro gendo e dikhlarnengo ini kaj si kotar o politikune subjektja si ini kotar o 600 dikhlarne kotar o ververutne organizacie thaj kotar e rafin e biraipkane Organizaciengo Demokracia ano Ovipe. Ji kana o votuipesko procesi phiravgjola shukar, na si raportipe vash nesavo incidenti kola shaj te pelaren o integriteti e alosaripeske divesko.

Daut Qulangji

KOSOVA SOT VOTON PËR KUVENDIN E RI

E diela e 14 shkurtit është ditë votimesh në Kosovë. Nga ora 7:00 e mëngjesit janë hapur të gjitha vendvotimet në Republikën e Kosovës për zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare.
888 qendra votimi janë të hapura në të gjithë territorin e Kosovës.

Në këto zgjedhje konkurojnë për 120 vendet parlamentare 28 subjekte politike, prej tyre, 21 parti politike, 2 koalicione dhe 5 nisma qytetare. 20 mandate sipas kushtetutës së janë të garantuara për pakicat kombëtare 10 nga to për serbët e Kosovës.

Fushata zgjedhore për këto zgjedhje që mbahen me 14 shkurt, ishte vetëm 10 ditë. Ajo kaloi e qetë pa asnjë incident, por partitë politike në tubimet e tyre nuk respektuan masat anti-COVID-19.

Në këto zgjedhje pritet të votojnë një numër më i madh i qytetarëve edhe nga diaspora. Sipas KQZ-së, 102.100 qytetarë janë regjistruar dhe verifikuar për të votuar. Kësaj radhe vëzhgues ndërkombëtar do të ketë vetëm nga ambasadat e huaja në Kosovë, ndërsa numrin më të madh të vëzhguesve mbi 600 e kanë rrjeti i organizatave joqeveritare Demokracia në Veprim.

“Procesi i votimit është duke vijuar normalisht, nuk ka raportime për incidente të cilat mund të dëmtojnë integritetin e ditës së zgjedhjeve.


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading