Spread the love

I romani politikakiri partija DSR Partia baši Demokratikane takatia e (romengere)
oficijalno dengja rodibe taro Ministeri baši o sasljaribe o raj Bekim sali te arakhel i čačutni čipota e panle problemeja tari romani pacientka ko hopistali ki diz kočani, kote so i romani pacientka Rabia Ibraimova mukljala ko holi e hopitaleske bizo t del la medinakoro pomaškaribe.
O teksti baši prestavka taro lideri e partiakoro šaban saliju šaj draberena le ki makedoniakiri čib koja so si bičavdi dži k EU Romapress

До
Министерот за здраство Г-дин. Беким Сали

ПРЕТСТАВКА

Во врска со настанот од 18.09.2022 година кој се случил во итната медицинска помош во Кочани поврзан со жената ромка каде јасно од снимениот видео запис може да се види дека е неопходно итно постапување, а Д-р С. Т од Кочани не најде време ниту да погледне за што се работи. Имено, пациентката Рабие Ибрахимова, придржувана од нејзиниот син, Синавер Ибрахимов и Сопругот, Беадин Ибрахимов побараа медицинска помош од докторката која била на смена но за жал истата останала во холот од болницата бидејки докторката С. Т. Немала време да обрне внимание на пациентот на која и било потребна Итна медицинска интервенција па од нејзината пасивност, истите биле приморани пациентката да ја пренесат со сопствено возило во Итната медицинска помош во Штип каде и било пружана помош. Не сакаме да навлегуваме во деталите, но бараме од Вас како министер да го преиспитате настанот во целост и за истиот писмено да не известите.

19.09.2022 година
Демократски сили на Ромите
Претседател д-р. Шабан Салиу

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading