Spread the love

Ko socialno netvorkia sine publicirimo video kote so bi indetifikujmo manuš ko piribe akharela tikore romane čija te avel leste.
Bizo te džanel soj i buti i tikori čajori avela uza leste, pakjajbaja kaj ov ka dela disave love.
O manuš vakerela lake bute vulgarno lafencar:

” Ajde , ajde te astaravtut, prav to muj te …. o tu tiknije benga”.

I tikni pučela ” Koj koj odova?” , a ov palem iranela lake  lafencar .

Voj šunela numa na  džanela save tale akala lafia nit savo plaunipe legarena taro manuš kova so korkori sniminela o video.
Ko socijalno netvrokia ko FB profili taro kosovakoro KIKS kova so publiciringja akava vide šaj drabareja komentarija kola so ingarena baro došakeribe mujal o manuš kova so nasulipaja vorbinela e tikne čajake koja so preperela ki romani jekhin andar o Kosovo.
O Eu Romapress ko kontaktia kola so kergjalen nekobor ormane aktivistencar tar Kosovo, sine informirimi so i policija isila asavke informacije, haj palo sa adava ka lel kanuneskere napie akava manuš te ovel araklo thaj dendo ko tribunali.

Објавил видео каде со навредлив јазик, омаловажувал ромско девојче во Приштина

На социјалните мрежи вчера било објавено видео во кое недитификувано лице во движење го повикува малото ромско девојче да дојде кај него.
Не знаејки за што станува збор девеојчето му приоѓа мислејки дека ке и даде пари.
Лицето и се обраќа на малото девјче со доста вулгарни зборови :

“Ајде ајде да те фатим,, и да ти… отвори ја устата о ти мал ѓаволе„

 А малечката прашува „кој е кој е тоа, а тој и враќа со истите зборови.

Таа ниту знае што воопшто и какво значение носат зборовите пренесено од лицето кој самиот го снима видеото.
На социјалните мрежи на ФБ профилот на косовскиот КИКС каде било објавено видеото може да се прочитат бројни коментари на осуда на лицето кој на навредлив јазик и со вулгарно барање и пристапува на малото девојче која е припадник на ромската етничка заедница во Косово.
ЕУ Ромапресс во контакти со неколку ромски активисти од Косово дознава дека полицијата има информации и добиени сознание за лицето кој го снимал и објавил видеото на социјалните мрежи.

 

 

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading