Spread the love

Trujal o informacije kola so o EU Romapres direkno lilja taro šerutno e komunakoro Šuto Oriyari o rajo Kurto Duduš-Kuco, a pala ko pobuterengero organizaciengoro tjaj individue kola so kerena kulturakere thaj sportikane aktivnostija,ko april ka lel pe i markica baši leskoro starti e tamaribaskoro.
Sar so informirinela o Duduš. ko prostorie tari diz Skopje sine bešin thaj angjape resarin baši detalnikano plani baši sportsdko centro majpala dži ko april akava berš, keda džakerelape i markica baši kulturnikano centro kova so trujal o Kuco akava ka ovel tela ko ministeriumi baši kultura.
Vi so akava proekti sa čivdo ki agenda panda ko agor e avgo mandateske taro Duduš, baši tehnikane thaj administrativnikan problemia akava proekti našti si dobor sig te realizirinelpe numa akala problemia nakle a adaleja ko mart ka ikavelpe i pravdi anketa baši detalnikano plani e kulturno centroske kova so palo adava ka ovel dendo dži ko ministeriumi baši transport thaj panlipe thaj dći ko katastar.
O KC ka ovel tamarimo ko lokalnikano parko ko than kote so isi o sastrani konstrukcija kerdi ki vrama taro purano šerutno e komunakoro a sine planirimi basšpi familijarno veselbe.
O KC ka ovel ko duj novoa thaj ka asatrel 600 kvadratno metria.
Trujal o Duduš ko avgo sprati jalo ko suteren ka oven sale baši o prestave, holi thaj kafieterija, dži kote ko dujto sprati ka oven kancelarije baši sa okola kola so kerena buti ko kulturološko tghaj spostrsko aspekti e romenge.

Шуто Оризари: Во април ова година маркица за Културен центар

Според информациите кои ЕУ Ромапрес дирекно ги доби од градоначалникот на општината Шуто Оризари Курто Дудуш-Куцо, а по барање на голем број организации и индивидуалци кои се занимават со културно творештво и спорт, културниот центар во април ке добие маркица за негова изградба,
Како што информира Дудуш, во просториите на градот Скопје имало состанок за усаглосување на деталниот план за спорстки центар најкасно до април ова година, кога се очекува маркицата за културниот центар, кој според Дудуш ова ке биде под министерството за култура.
Иако овој проект бил наведен во агендата на крајот на првиот мандат на Дудуш, поради технички и админстративни проблеми се одоговлекувал, но е при крај на разрешување на овие проблеми со тоа што веќе во март месец ке се објави јавна анкета за деталниот план за културниот центар, кој потоа ке биде предаден до министерството за транспорт и врски, и до катастар.
КЦ ке биде изграден во локалниот парк, на веќе постоечката метална конструкција која била поставена за да служи како сала за одржување на семејни веселби од предходниот градоначалник.
Културниот центар ке биде на два нивоа и ке опфати вкупно 600 квадратни метри.
Според Дудуш на првиот кат или приземјтео ке има сали за престави, хол, кафитерија и помошни простории, додека на другиот кат ке има канцеларии за одредени културни и спортски административни потреби.

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading