Spread the love

O Europakoro deputati o Romeo Franz sinele debata e kosovakere premiereja Albin Kurti ko Komiteti baši avrutne bukja kote so panlja o zori taro Europakoro parlamenti bašpi teloikeribe ko reformsko procesi e Kosovakoro.

O Franz vakerela so kava zori si odova so sarine mangena baši o dizutne e Kosovakere, amajbut keda kerelape lafi baši o vizakiri liberalizacija.

I them lungo vrama perela o šartija, numa vi ahjar sijum fuhalimo baši o non-pejper kova so sikavela teritorijalno pretenzioe taro diferetno thema. Akava nane sal kontraproduktivno numa vi agjar si but blačo. „ vakerela o Franz.

Ko poadarutni debata ov vi agjar vakergja so o nacionalistikane aspiracie kola so mangena te oven zorale na ka šaj ovena kotor tari Europakiri familija, soske akava bi anela sine o činavibe e demokartikane tromalipaskoro andre thaj avri taro EU.

Zaruri si te vakera baši leskoro destruktikavnikano efekti thaj e tragedijakiri drama ko maribe e Jugoslavijake. Niked palem na trebela te muka asavke nacionalističko phiruitnipe, niked palem“ vakergja o Romeo Franz.

Ромео Франц -„Никогаш повеќе не смееме да дозволиме такви националистички движења

Европскиот пратеник Ромео Франц имаше дебата со косовскиот премиер Албин Курти во Комитетот за надворешни работи,де ги потврди напорите на Европскиот парламент за подршка на редормскиот процес во Косово.

Франц истакна дека ова е тоа што го сака народот на Косово, особено кога станува збор за визната либерализација.

Земјата одамна ги исполнила условите кога станува збор за визната либерализација. Но исто така сум загрижен за нон-пејперот кој покажува територијални претензии на различни држави. Ова е контрапродуктивно и е многу опасно„вели Франц.

Според Франц, националистичките аспирации не можат да бидат силни во ЕУ , таквите аспирации ке треба да бидат тргнати назад, бидејки се опасност за демократските вредности како внатре така и надвор од ЕУ:

Моравме да сведочиме за неговиот деструктивен ефект во трагедијата и драмата на војната во Југославија.
Никогаш повеќе не смееме да дозволиме такви националистички движења. Никогаш повторно!” вели Франц.

 

Loading


Discover more from EU Romapress

Subscribe to get the latest posts to your email.

Discover more from EU Romapress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading